SLUSHJOBS X ONYEDİ
Sosyal Farkındalık
On Yedi’nin Hikayesi
Slush Jobs x On Yedi Projesi’nin yapımında her kesime hitap edecek ve her kesimi temsil edecek bir sweatshirt tasarlamayı hedefledik. Sürdürülebilir bir şekilde ürettiğimiz On Yedi doğaya en az zarar veren malzemeleri, renkleri kullanarak, sweatshirt’ün anlamını yansıtan bir üretim yolculuğu izledik. İstisnasız her zaman, ilk hedefimiz sokak stilinin, modanın gücünü ve değişime giden yolda, nasıl da bizim en güçlü yardımcılarımızdan biri olabileceğini göstermek oldu.
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, diğer bir deyişle Küresel Amaçlar, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır. Bu 17 Amaç, Binyıl Kalkınma Hedeflerinin başarılarının üzerine inşa edilmekte; bir yandan da diğer önceliklerin yanı sıra iklim değişikliği, ekonomik eşitsizlik, yenilikçilik, sürdürülebilir tüketim, barış ve adalet gibi yeni alanları içeriyor. Amaçlar birbiriyle bağlantılıdır; bir amaçta başarının anahtarı, birbiriyle ortak yönleri olan sorunları hep birlikte ele almaktır. (UNDP)
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri gelecek nesiller için yaşamı iyileştirmeyi amaçlasa da dış dünyadan bir gözün bakıp ilgisini çekmediği, süreçle ilgili bilgilerinin olmadığını fark etmemizle harekete geçtik. Genç neslin ilgisini çekerek değişime dahil olmak isteyeceği ve bu hedefleri günlük hayatlarına entegre edebilecekleri bir sweatshirt tasarladık. Hedefleri kapsayıcı bir gündem ile açıklarken, aynı zamanda amaçların ne kadar iç içe olduğunu ve harmonisini gösteren bir tasarım tercih ettik. On yedi yazısı 17 hedefi temsil ettiği gibi, aynı zamanda Selin’in en büyük hayallerinden biri olan, aktivizmi günlük yaşantımıza entegre ederek daha farkındalık sahibi bir nesil yetişmesi, bu projeyi 17 yaşındayken ulaşmış olmasını sembolize etmekte.
Birleşmiş Milletler’in bu hedefleri yayımlarken kullandıkları sloganı mottomuz belirleyerek, kimseyi arkada bırakmayacağız.
Slush Jobs – Selin Özünaldım
Selin Özünaldım
Selin, Birleşmiş Milletler’in genç aktivistlerin seslerini, ihtiyaçlarını ve çalışmalarını duyurarak, kendileriyle yakın çalışmaları için oluşturdukları Youth Activists topluluğuna dünya çapında seçilen 300 gençten biridir.
Kız çocuklarının liderlik becerilerini geliştirerek, kendi düşüncelerini savunabilecekleri güvenli bir platform sağlamayı amaçlayan Birleşmiş Milletler Vakfı hareketi olan Girl Up’ın Türkiyedeki kurucusu olmakla beraber, kız çocuklarına kodlamanın temel basamaklarını öğretip, STEM alanında ön plana çıkmalarını amaçlayan Girls Who Code hareketinin de ülkemizdeki kurucusudur.
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden 4 ve 5. Hedefe ağırlık verdiğinden, UNGEI ile yakın çalışarak, eğitimi daha eşit ve ulaşılabilir olması adına transform etme üzerine odaklanıyor. Young BPW Maiden’s Tower Turkey’nin en genç Kurul Üyeleri’si (board member?) olmasının yanı sıra, Selin, Kenya, Guatemala ve Hindistan’daki genç kızların eğitim almasını sağlayan ve bu yolda hikaye anlatıcılığını kullanan Girl Rising adlı organizasyonda Young Leaders Task Force üyesi olarak staj yapmayı sürdürmekte.
Beraber Yeni Projeler Yapabiliriz!
Bu tarz projelerin hayatımızda yerinin büyük olduğuna inanıyoruz!
Hayata geçirmek istediğin projelerin varsa bizimle irtibata geçebilirsin!